Hästen Kary

WARSZAWA. Hästen Kary gjorde det till synes omöjliga – och ramlade ner i en avloppsbrunn.

Tolv brandmän och en kran krävdes för att rädda hingsten.

Räddningstjänsten i polska staden Starachiowce larmades om att en häst ramlat ner i ett avlopp.

Trots att de inte trodde på uppgiftslämnaren ryckte de ut med sirenerna påslagna.

Använde kran

På plats fick brandmännen se det otroliga – hästen satt fast inne i hålet. Bara huvudet och de två frambenen stack fram.

– Vi körde med tre brandbilar och tolv män och det tog en timme att rädda hästen, men det var inte lätt eftersom den väger 800 kilo. Vi var tvungna att använda en kran, säger Andrzej Pyzik, kapten på räddningstjänsten i Starachiowce till Aftonbladet.

”Är rädd”

– Lyckligtvis var djuret så chockat att det inte protesterade då vi hjälpte till, fortsätter han.

Det visade sig att hästen hade trampat på kanten till avloppstunneln. Men den var trasig och hästen föll ner.

– Tack vare den snabba räddningsaktionen så blev min sex år gamla häst Kary räddad i tid. Men den är så rädd att han nu inte vill gå ut och äta gräs, säger ägaren.

Verklighetens hästviskare

Hej!


Har precis kollat klart på världens bästa dokumentär. Blev helt rörd av detta och tog verkligen till mig av allt som sades och visades!
Tycker verkligen att alla hästintresserade ska kolla på detta.

Buck Brannaman har utvecklat en enastående, och mycket framgångsrik metod, att hantera och träna hästar. Den går ut på att kommunicera med hästarna med hjälp av ett lyhört ledarskap och utan straff. När
Nicholas Evans skrev bästsäljaren "Mannen som kunde tala med hästar", som sedan blev långfilm, var det Buck som stod som förebild.

TRYCK HÄR FÖR ATT KOMMA TILL DOKUMENTÄREN!

...

Hej på dig.

Har precis kommit hem från hästen! Blev en riktigt lång ritt och mamma var med och gick, stannade typ varannan minut och hitta svamp haha.. Miranda var taggad när jag red på sandgaloppen och finast.

Skolan var jätte chill och imorgon går vi till 16.30!!! ORKAR INTE... Haha men det kommer gå bra. Efter skolan åkte jag till Marcus hehe men åkte typ hem på en gång:)
Imorgon är det träning för Eva 18.45, taggad är jag! Hoppas Mirrut sköter sig fint. Men jag har liksom inget att skriva om just nu, plus att jag är sjukt trött. Men det kommer bli lite såhär på vardagarna och på helgerna mer uppdatering!

GODNATT
127...

Nu kollar jag på 127 hours med Marcus och vid 18.15 går mitt tåg hem! Då ska jag åka hem och byta om, sen cykla till min fina häst och rida. Blir ett pass på banan idag!

Uppdaterar senare, kram


RSS 2.0